Ο κυρ-Στέφανος

Ο "κυρ-Στέφανος" είναι σχετικά καινούργιος στην εταιρεία.
Μας ήρθε μια Γενναριάτικη μέρα πριν δυο χρόνια.
Πολύ νέος σε ηλικία, μπήκε ψηλός κι αγέρωχος στην αποθήκη με το κουστουμάκι του συνοδευόμενος απ'το μεγάλο αφεντικό.

Κοίταξε τριγύρω, (με διακριτικότητα ομολογώ),  έπαθε έναν εσωτερικό ντουβρουτζά απ'αυτό που αντίκρυσαν τα μάτια του, ψύχραιμος όμως ων,  είπε πως πολύ χάρηκε για την γνωριμία και χαμογέλασε.
Ήταν ο καινούργιος διευθυντής μας.
Στην συνέχεια αποδείχτηκε πως  του  "κυρ-Στέφανου" του αρέσει πολύ το "ωραίο" και έχει μια εμμονή με την καθαριότητα!
Έτσι  άρχισαν οι αλλαγές.
Ενώ  προϊστάμενοι και  υπεύθυνοι των διαφόρων τμημάτων ανεβοκατέβαιναν πανικόβλητοι στο γραφείο του για να τον ενημερώνουν, μπογιατζήδες βάφανε το γραφείο του και τους διαδρόμους, η αυλή άρχισε να καθαρίζεται, οι άδειες ζαρτινιέρες φυτεύτηκαν με λουλούδια και η καθαρίστρια αφού πρώτα είχε "γλύψει" απ' άκρη σ'άκρη εσωτερικά το γραφείο, απογειώθηκε στα ύψη πάνω σε ένα κλαρκ για να καθαρίσει την τζαμαρία των γραφείων από την εξωτερική πλευρά.
Η "καντίνα",  όπου οι εργαζόμενοι κάνουν το διάλειμμά τους. εξοπλίστηκε με φούρνο μικροκυμάτων και μια τοστιέρα για να ζεσταίνουν το φαγητό από το σπίτι ή να ψήνουν το τοστ τους.
Ο χώρος στις τουαλέτες απέκτησε καθρέφτη με γυάλινο ραφάκι  παρακαλώ και η εντολή ήταν να καθαρίζονται κάθε δύο ώρες!
Ο "κυρ-Στέφανος" επιστατούσε των πάντων κι εμείς βάζαμε στοιχήματα για το πόσο καιρό θα συνέχιζε να φορά κουστούμι ...
Σήμερα δυο χρόνια μετά ο "κυρ-Στέφανος" φορά κουστούμι μόνο όταν έχει κάποια σημαντική συνάντηση, κυκλοφορεί στην αποθήκη με τζιν και το μπουφάν με το λογότυπο της εταιρείας στην πλάτη, σκάει μύτη απ'το πουθενά αχάραγα και βγάζει παραγγελίες στα ψυγεία μαζί με τους πικαδόρους, οργανώνει "συνάξεις" με ουζάκια που καταλήγουν σε τρικούβερτα γλέντια και δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα να ρίξει και τις ζεμπεκιές του.







post signature

Σχόλια

  1. μπράβο του τού κυρ Στέφανου! ξέρει πως να κάνει τα πράγματα να λειτουργούν σε οποιοδήποτε περιβάλλον. και το κυριότερο, ενσωματώνεται με τους ανθρώπους που από τη δουλειά τους, εξαρτάται και η δική του δουλειά. τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ωραίος ο κύριος, μακάρι να ήταν και περισσότεροι στη θέση του με αυτή τη νοοτροπία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είχα διαβάσει κάποιες αναρτήσεις σου από τις "άρες μάρες κουκουνάρες" (τι γέλιο είχα ρίξει με τον τίτλο "το σαφρακιασμένο" δεν λέγεται). Χαίρομαι που σε ξαναβρήκα εδώ!
    Ωραίος ο κυρ Στέφανος. Να του στείλω τον δικό μας τον big boss να δει πως φέρονται οι άνθρωποι;
    Σε φιλώ γλυκά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αστρονεραϊδούλα, χαίρομαι που σε "ξαναβλέπω" :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. έτσι.. προσαρμόζεται... και προσαρμόζει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πολύ ωραίος άνθρωπος ο Κυρ Στέφανος! Μακάρι στη ζωή να συναντάς μόνο τέτοιους τύπους, που θέλουν να αλλάζουν τα πράγματα προς το καλύτερο, είναι χαμογελαστοί, απλοί και γλεντζέδες! :) Φιλάκια, καλή σου μέρα!! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. εξυπνος ο κυρ Στέφανος....κάνει τις αλλαγες που θέλει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα. μου θυμίζει τον προϊστάμενο ενός σταθμού διπλα σ΄αυτον που εργαζόμουν -ενας κυρ στέφανος κι αυτός- που τα έφερνε πέρα με το προσωπικό του μια χαρά χωρίς προβληματα ακόμη και την δυσκολη εποχή του καλοκαιριού με τις άδειες, την στιγμή που ο δικός μας παθαινε απανωτά εγκεφαλικά, διότι το επαιζε ΄΄προιστάμενος΄΄.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτός είναι διευθυντής!!! Κι είμαι σίγουρη, μετά από τον ερχομό του και τις αλλαγές του, οι διάθεση όλων άλλαξε προς το καλύτερο!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις