Πτώχευση Και Μεικάπ





Το Σάββατο που μας πέρασε δούλευα..

Στο γραφείο ήμασταν μια συνάδελφος κι εγώ..

Από εκείνη έμαθα τα περί διαγγέλματος .. δημοψηφίσματος και των συναφών.


Μετά την πλήρη ενημέρωση βαριά σιωπή έπεσε μεταξύ μας, κοιταχτήκαμε με νόημα  κι αναρωτηθήκαμε αν θα προλαβαίναμε εγώ να ψωνίσω τα απαραίτητα για το σαββατοκύριακο - μιας και στο σπίτι δεν υπήρχε κολυμπιθρόξυλο (και μην αρχίσεις τώρα τις απορίες του είδους «τι σημαίνει κολυμπιθρόξυλο» διότι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΗΣ!) -  κι εκείνη - ελεύθερη και χωρίς υποχρεώσεις ούσα - ένα μεικάπ που ήθελε..
Εκείνο που μας άγχωνε ήταν φυσικά το μεικάπ..


Διότι δύσκολο το’ χεις, έτσι όπως ξεχύθηκαν οι ορδές των βαρβάρων σηκώνοντας τα πάντα στο πέρασμά τους, να φτάσουν και στο ράφι με τα μεικάπ.. να τα περάσουν για βούτυρο soft για το ψωμί και μες τον πανικό  να τα πάρουν όλα;

Πώς να πτωχεύσεις με αξιοπρέπεια αν δεν έχεις το κατάλληλο μεικάπ;

Πώς να βγεις στην τηλεόραση να απαντήσεις στις ερωτήσεις του δημοσιογράφου που στην έχει στημένη στην ουρά του ΑΤΜ με την μούρη να γυαλίζει;

Με αυτές τις σκέψεις συνεχίσαμε την δουλειά μας βαριαναστενάζοντας και κοιτάζοντας συνεχώς το ρολόι..

Στην εκπνοή του οκταώρου πεταχτήκαμε απ’ τις θέσεις μας σαν ελατήρια και ορμήσαμε στην πόρτα εξόδου.. αν κάναμε αγώνα δρόμου θα είχαμε κόψει ταυτόχρονα το νήμα..

Μες τον πανικό να φύγουμε,  προς στιγμήν κατευθυνθήκαμε η μια στο αυτοκίνητο της άλλης, γρήγορα όμως επήλθε η ψυχραιμία και βάζοντας το κλειδί στην μηχανή του σωστού η κάθε μια αυτοκινήτου ξεχυθήκαμε ως άλλοι Ντάλτον προς αντίθετες κατευθύνσεις..

Η δική μου προς το σούπερ μάρκετ για να πάρω τα απολύτως απαραίτητα  του σαββατοκύριακου, τα οποία μετά βίας γέμισαν ένα καλάθι κι εκείνη για κάποιο «μεικαπάδικο» ..

Έφτασα, που λες,  στο σούπερ μάρκετ λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι και  με το που πέρασα την πόρτα αναρωτήθηκα αν μες τον πανικό είχα κάνει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα και είχα περάσει τα σύνορα.. διότι η εικόνα που αντίκρυζα με παρέπεμπε σε σούπερ μάρκετ της γειτονικής Βουλγαρίας..

Άδεια ράφια, πεταμένα πράγματα στους διαδρόμους και κόσμος με το μάτι να γυαλίζει να σπρώχνει καρότσια τίγκα σε babylino, μπουκάλια με νερό, ζυμαρικά κι αλεύρια..

Και δεν μπόρεσα να μην σκεφτώ πως θα άξιζε όλος αυτός ο πανικός αρκεί και μόνον να έβλεπα τις σύγχρονες νοικοκυρές να ζυμώνουν ψωμί!

Κακίες το ξέρω..

Έτσι, μετά από αγώνα σώμα με σώμα κατάφερα να αγοράσω  δυο πακέτα μακαρόνια,  που είχαν πέσει στο πίσω μέρος του ραφιού και δεν τα είχαν πάρει χαμπάρι, ένα μπουκάλι γάλα, (το τελευταίο που είχε απομείνει στο ψυγείο), τομάτες, πιπεριές, κολοκυθάκια και τα συναφή χρειαζούμενα για να φτιάξω γεμιστά.. (διότι τα ζαρζαβατικά δεν αποθηκεύονται. ) μαλλιοτραβήχτηκα με μια ξανθιά διεκδικώντας το τελευταίο πακέτο ζάχαρης, τσακώθηκα με μια κοκκινομάλλα μπροστά στο ράφι με τα ψωμιά του τοστ και τέλος κατάφερα να φύγω με όλα όσα ήθελα να αγοράσω, τα οποία γέμιζαν δεν γέμιζαν ένα καλάθι (για καρότσι ούτε λόγος)  και με το κεφάλι ψηλά!

Γύρισα σπίτι ξέπνοη απ’ τον κόπο κι έτρεξα στο τηλέφωνο..

      - Έλα.. βρήκες τελικά μεικάπ;




Σχόλια

  1. Αχ φιλενάδα.... εγώ ύστερα από ένα υπέροχο δημιουργικό Σαββατοκύριακο, πήγα εχθές στο super market και έπαθα πανικό από τον κόσμο που υπήρχε σε αυτό, αποφάσισαν όλοι να φάνε όσο χρήματα κατάφεραν να σηκώσουν το Σ/Κ για να γεμίσουν τα αμπάρια.... και τι γέλιο θα πέσει σε λίγο καιρό, που τα ζυμαρικά θα πιάσουν σκουλήκια από την ζέστη!!!! Τελικά πήρα ένα γιαούρτι του λίτρου..... ένα γάλα ζαχαρούχο..... μπισκότα..... και γύρισα σπίτι για να φτιάξω γλυκό!!!!!χα!χα!χα! όταν έρθω θα σου δώσω την συνταγή είναι δροσερό και lait!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ;)την συνταγή θέλω!! .. δροσερό και λάιτ.. ό,τι καλύτερο για το καλοκαίρι!.. και άντε.. έλα κατά δω να πιούμε κανένα καφεδάκι :

      Διαγραφή
  2. βρηκε τελικα?
    τι να πω εδω που φτασαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βρήκε.. βρήκε.. και μάλιστα μες τον πανικό της αγόρασε δυο!! χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  3. Έχουνε να φάνε μακαρόνι τους επόμενους μήνες... Που θα σκάσουν! Καλημέρα Τζίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μακαρόνι γιατί όχι, άσχημα είναι;.. θα τα τρώμε σε όλες τις.. βερσιον.. καλούνται οι food bloggers να ξεκινήσουν πάραυτα τις ανάλογες συνταγές-αναρτήσεις.. χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  4. Αχ ρε Τζίνα...είσαι απόλαυση!Μ'έκανες πρωινιάτικα να χαμογελώ και το ήθελα αυτό!

    Τελικά βρήκε?χαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. αν βρήκε λέει!! αφού πήρε και δεύτερο να το έχει καβάτζα! χαχαχαχαχα

      Διαγραφή
  5. Βρήκε;;;;;;;
    Ωραία ανταποκρίση απο Βουλγαρία! ε... αττική ήθελα να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Α ρε Τζίνα απο το πρωί είμαι με τα μάτια δακρυσμένα ολη μερα.... η ανάρτηση σου μ'εκανε να ψοφήσω απο τα γελια! να σαι καλα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πάνω απ΄ όλα χαίρομαι γιατί μπορώ να υπερηφανεύομαι πως έχω μια Φίλη που εκτός απ΄ το απαραίτητο χιούμορ (απαραίτητο αυτές τις μέρες) λειτουργεί με σοβαρότητα και υπευθυνότητα!

    ΑΦιλάκια καρδιάς ΤΖίνα μου! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολυ ομορρφη αναρτηση και παντα επικαιρη...εμεις θυμαμαι ειχαμε παρη μονο μακαρονια και μπυρες να πνιξουμε τον καημο μας....γιατι χωρις μεικαπ μπορω,χωρις μπυρα οχι!Τα φιλια μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις