Κυριακάτικο Τραπέζι




Βουλιάζεις τώρα εσύ μεσημέρι Κυριακής στον καναπέ..
Έχεις το λαπτοπ μπροστά σου, ένα βιβλίο δίπλα σου, που απομένουν λίγες σελίδες για να το τελειώσεις, μουσικούλα να σε χαλαρώνει και όλα καλά..
Ή σχεδόν καλά..

Στο μυαλό σου κάνεις σχέδια για το τι ώρα θα πρέπει  να αρχίσεις να ετοιμάζεις το φαγητό.. δεν βιάζεσαι.. πάντα τρώτε αργά.. σχεδόν απόγευμα..
Κι εκεί που βουλιάζεις στην απραξία και το απολαμβάνεις σε βρίσκει το .. αναπάντεχο!
Τα αστροπελέκια, μ’ ένα σάκο στην πλάτη ο καθένας τους, σου ανακοινώνουν πως «έχουν κανονίσει» να πάνε για μπάνιο και σε αφήνουν να τους κοιτάς να φεύγουν με το στόμα να χάσκει..
Εκεί παθαίνεις τον πρώτο ντουβρουτζά ..
Κάτι πας να ψελίσεις.. κάτι να πεις.. κάτι να ρωτήσεις.. αλλά το όλο συμβάν έχει το πλεονέκτημα του ξαφνικού και σε βρίσκει απροετοίμαστη κι ανοργάνωτη..
Διότι τι θα πει «έχουν κανονίσει»;..  πότε.. με ποιους και κυρίως ΠΟΙΟΝ ΡΩΤΗΣΑΝ για να κανονίσουν;
Και φυσικά αυτά τα σκέφτεσαι ΑΦΟΥ έχουν φύγει.. διότι είπαμε ο ντουβρουτζάς σε βρήκε απροετοίμαστη..
Κι εκεί που προσπαθείς να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά για να καταλάβεις τι έγινε.. εκεί που αναρωτιέσαι πότε ξετσουτσούρεψαν αυτοί οι δυο και κανονίζουν χωρίς τον ξενοδόχο (δηλαδή εσένα), εκεί που μετράς τα χρόνια και νιώθεις πως κάτι έχασες.. κάτι πήδηξες.. κάποια συγχωνεύτηκαν ή προχώρησαν με συνοπτικές διαδικασίες..
Εκεί χτυπά το τηλέφωνο..
-          Έλα μαμά.. θα είστε εκεί; .. λέμε να έρθουμε για φαγητό..
Κι εκεί ο ντουβρουτζάς παίρνει άλλη μορφή..
Γίνεται χαρά ανείπωτη και  η προσμονή σου βάζει φτερά στα πόδια και τα χέρια.. 
Πετάγεσαι απ’ τον καναπέ να ετοιμάσεις το φαγητό.. να κόψεις σαλάτες.. να φτιάξεις στα γρήγορα και μια πιτούλα για τα παιδιά.. κι ένα γλυκό.. να τα περιποιηθείς.. να τα ευχαριστήσεις..
Γιατί σε σκέφτηκαν.. γιατί θα έρθουν.. γιατί το τραπέζι θα γεμίσει και πάλι από κουβέντες, από γέλια, από παρουσίες.. ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΟΥ!

Γιατί τι άλλο να πεθυμήσει κανείς γύρω από το κυριακάτικο τραπέζι,  ε;




Σχόλια

  1. Αχ! Τζίνα μου, πώς σε νιώθω!
    Ούτε κατάλαβα πότε έφυγαν τα δικά μου αστροπελέκια (με 12 χρόνια διαφορά μεταξύ τους!)... από τότε πέρασαν πάνω από 15 χρόνια και "έμαθα" να μην περιμένω τίποτα ούτε απ΄αυτά... μου έκαναν εγγόνια και τα εγγόνια έγιναν δυο φορές παιδιά μου, γιατί είναι αλήθεια αυτό που λένε, το παιδί του παιδιού σου, είναι δυο φορές παιδί σου!
    Όταν μεγαλώνει κανείς τα παιδιά του και τους δίνει ελευθερίες και βασικά αρχές, το να αισθάνεται ότι είναι "καλά" είναι υπέρ αρκετό... με τα χρόνια μαθαίνει κανείς να μην έχει εξαρτήσεις από κανέναν! ;-)
    ΑΦιλάκια πάντα με όλη μου την Αγάπη! <3

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. συμφωνώ.. μαθαίνουμε να μην εξαρτόμαστε.. τα παιδιά μεγαλώνουν.. φτιάχνουν την δική τους οικογένεια.. φεύγουν.. γι' αυτό και η μάζωξη της οικογένειας κατά καιρούς δίνει χαρά και φαντάζει σπουδαίο δώρο που σου προσφέρεται!
      προσωπικά όταν παντρεύτηκαν τα παιδιά μου το μόνο που ονειρευόμουν κι ευχόμουν να πραγματοποιηθεί ήταν κάτι τέτοιες μαζώξεις .. να γεμίζει το σπίτι από την παρουσία και τα γέλια τους..

      Διαγραφή
  2. Ω! ξέχασα να σου πω, πως ψήφισα στον διαγωνισμό φωτογραφίας, τις ψάθινες ομπρέλες σου, μου άρεσε η λιτότητα της φωτό!!!
    Είδες πώς κανείς μπορεί να συνδεθεί ακόμα και διαδικτυακά με κάποιον χωρίς να έχει να το ξέρει;
    ΑΦ! :-P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. σ' ευχαριστώ για την ψήφο.. θυμάμαι πως το ίδιο πράγμα σκέφτηκα όταν είδα πως με είχες ψηφίσει δίχως ουσιαστικά να γνωρίζεις τίνος είναι η φωτογραφία.... φιλιά!

      Διαγραφή
  3. Έτσι είναι τα μεγάλα επιστρέφουν στην μαμά και τα μικρά απομακρύνονται γιατί θέλουν να το παίξουν μεγάλα!!!!!! Να περνάς πάντα όμορφα Κυριακάτικα μεσημέρια!!!!!!!!!!!!! Πολλά φιλιά!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ε αφού τα παιδιά το κανόνισαν! Τι να κάνουμε τώρα;;; Πάλι καλά που ήρθαν οι μεγαλύτεροι να κρατηθούν λιγουλάκι οι ισορροπίες! Πω πω βρε Τζίνα πολύ σε χαίρομαι! Να ήξερες πόσο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. τα υπέρ των πολλών παιδιών .. πάντα.. ή σχεδόν πάντα κάποιο θα είναι σπίτι :))

      Διαγραφή
  5. "Λέμε ν'αρθουμε για φαγφητό" Λίγες λέξεις γεμάτες αμορφιά αγάπης από τα παιδιά για μας, τους γονείς. Το πιο όμορφο, το πιο πολύτιμο, το μόνο θεϊκό έργο.
    Την αγάπη μου καλή μου φίλη και καλό σου καλοκαίρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αλλοι φεύγουν, άλλοι έρχονται! Ολα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις