Ανασκόπηση Ενός Δημοψηφίσματος




Εν αρχή ήτο το .. ξάφνιασμα..
Δημοψήφισμα;.. ποιο δημοψήφισμα..  πού δημοψήφισμα.. ποιός δημοψήφισμα και γιατί δημοψήφισμα;

Προκήρυξε  ο «ωραίος Αλέξης» δημοψήφισμα;.. γιατί;.. ποιος μου το πείραξε αυτό το αγόρι; ποιος μου το στενοχώρησε να τον τσακίσω τον άτιμο..
Ποιος άθλιος μου το αναστάστωσε και το’ κανε να επιστρέψει «φύρδην» από τα ξένα.. ααααχχχχ τα ξένα χέρια είναι μαχαίρια.. (άσχετο - το ξέρω - αλλά μ’ αρέσει) και να βγει μες τα μαύρα μεσάνυχτα να αναγγέλλει δημοψηφίσματα;
Μετά προέκυψε ο πανικός.. πόσα πακέτα μακαρόνια, πόσες φακές και πόσα φασόλια (μιντιουμ και τζαιαντ σαιζ) να στριμώξεις στο ντουλάπι;
Και το αλεύρι να είναι «για όλες τις χρήσεις» ή αυτό που «φουσκώνει μόνο του»;
Αγωνιώδεις οι απορίες.. όχι παίξε γέλασε.. και μέσα σ’ όλα να μη αποθηκεύσεις και μερικές τσικολατίτσες για την ώρα την δύσκολη;  λίγο φουα γκρα.. μερικά μάκαρόν για να πηγαίνει κάτω η πίκρα τις δύσκολες ώρες που θα συνεδριάζει το eurogroup;
Τέλος..  έρχομαι να σε ρωτήσω με τρεμάμενη φωνή κι ένα δάκρυ έτοιμο να κυλήσει.. «σε πόσες ουρές να σταθείς ταυτόχρονα»;
Στο ΑΤΜ.. στο σούπερ μάρκετ.. ή  στο βενζινάδικο ;..  ΠΟΣΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΠΙΑ;..  που κακό χρόνο νά’χουν οι κομπλεξικοί της ευρωπαϊκής κεντρικής τράπεζας.. αυτοί και το γινάτι τους..
Και να’ χεις και τα κανάλια να παίρνουν την τρίχα και να στην πλέκουν – στο πιτς φυτίλι – τριχιά (μια καλή .. μια ανάποδη.. μια καλή.. μια ανάποδη)!
Αφού για να καταλάβεις ο μέσος έλληνας ανά δέκα λεπτά ειδήσεων έτρεχε μέχρι το  κοντινό σούπερ μάρκετ και «ανανέωνε» τις προμήθειες του σπιτιού του..
Αν βάλεις τώρα με τον νου σου ότι ΟΛΗ μέρα.. ΟΛΗ την βδομάδα δεν σταμάτησαν τα κανάλια να παίζουν ειδήσεις, θα καταλάβεις γιατί τις άλλες που χτύπησες το κουδούνι του γείτονά σου νόμισες πως βρέθηκες στα έγκατα των κεντρικών αποθηκών  του ΑΒ Βασιλόπουλου, του Καρφούρ,  του Βερόπουλου και του Σκλαβενίτη.. ταυτόχρονα!!
Με όλα τούτα τα χαρμόσυνα κύλησαν οι μέρες.. κι έφθασε επιτέλους η Κυριακή.. κι από κει που όλη την βδομάδα έτρεμε το φυλλοκάρδι μας μη και βρεθούμε σαν τους φτωχούς συγγενείς (κυριολεκτικά) στους πέντε δρόμους.. εκεί θες η μέρα;.. θες που αναβίωσαν οι μνήμες από παλιές κυριακάτικες εκδρομές πάνω σε καρότσες των φορτηγών του πατέρα της Βιουγιουκλάκη;.. θες που  λειτούργησε το «ένα δυο τρία οοοοοοο το’ ριξα στο σορολοοοοόπ».. δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω αλλά ξαφνικά φούντωσε  το πατριωτικό μας και την είδαμε αλλιώς.. διότι ο Έλληνας είναι να μη πάρει ανάποδες..
Έτσι αφού ξυπνήσαμε .. αφού ήπιαμε τον παραδοσιακό μας φρέντο εσπρέσσο.. θυμηθήκαμε τον πρόγονο Κολοκοτρώνη.. ανασύραμε εκ του τάφου τον Οδυσσέα Ανδρούτσο και μια ιαχή έσκισε τον αέρα.. «ποιόν πας να φοβερίσεις ωρέ;» για να συμπληρώσουμε αμέσως μετά με το γνωστό.. «ξέρεις ποιος είμαι εγώ ΡΕ;»..
Αυτό το τελευταίο ήταν που κόλλησε στον τοίχο τους Ευρωπαίους ηγέτες.
Με το που το άκουσαν .. τά’ καναν πάνω τους (μετά συγχωρήσεως) .. έτσι τώρα περιμένουν εναγωνίως τον «ωραίο Αλέξη» να γυρίσει πίσω για να τον σφίξουν στην αγκαλιά τους και να του δώσουν ό,τι ζητά η ψυχούλα του..
Εδώ θέλω να σου εμπιστευτώ ένα μυστικό..
Όλα τα άντεξα την βδομάδα που μας πέρασε.. και την ορθοστασία.. και την αγωνία.. και την ανέχεια.. και τον εκφοβισμό.. και την ανασφάλεια της επόμενης μέρας .. ΟΛΑ!
Ένα όμως ήταν αυτό που με καταρράκωσε.. ένα με συνέτριψε.. ένα με έριξε στην κατάθλιψη και στο δυσβάσταχτο ααααχχχχχχχ!
Η παραίτηση του Γιάνη!

Αχχχχχχχχχ   Γιάνη.. Γιάνη,  το eurogroup δεν θα είναι πια  ίδιο δίχως τα καρό σου πουκάμισα!


Σχόλια

  1. γεια σου βρε Τζίνα!Με έκανες και γέλασα πρωί πρωί!!Πολύ σωστά και με χιούμορ τοποθετημένη!Καλή σου μέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σαι καλά βρε Τζινάκι μου να σαι καλά! μέσα στην παγωμάρα των ημερών έσκασε το χείλι μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ☺☺☺
    Πολλά χαμόγελα και μια καλημέρα Τζίνα μου ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το τελευταίο που αρνούμαι να θα χάσω, είναι το χιούμορ μου!
    Προχθές που έβρεχε, στην ουρά του ΑΤΜ ήταν ένας που φώναζε: "Ούτε ο Θεός δεν μας θέλει"!!! Το είπε και όλη η "ουρά" γελούσε! ;-)
    Μπράβο Τζίνα μου, έτσι σε θέλω!

    ΑΦιλάκια συναδελφικά! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν δεν τα δούμε και από την αστεία τους πλευρά, την βάψαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Προσπερνώντας το υστερόγραφο σου (είχε και πολύ σικ πουκάμισα κι είναι πολύ αγαπητός και δημοφιλής ο Γιάνης, αυτό δεν αλλάζει με καμία...γκαρνταρόμπα), το κείμενο σου το βρήκα απλά συναρπαστικό! Φιλιά πολλά :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε μα ναι! Μια φορά κι εμείς είχαμε υπουργό οικονομικών με .... ενδιαφέρουσα παρουσία (από πολλές πλευρές....) και μας έφυγε ! Ποτέ πια δεν θα είναι ίδια τα δελτία ειδήσεων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ματιάσανε το παιδι .. ζηλεψανε γιατιί αυτοί δεν είχανε Γιάνη ...και μαλλον δεν θα έχουν ουτε καρώ πουκάμισα...Τζινα μου... ευτυχως εν μας λειπει το χιουμορ.. που πολλες φορες μας σωζει... απο ψυχαναλητές...αν και αυτον τον καιρό μαλλον θα τις χρειαστούμε .... να περνας ομορφα ακομη και στα δυσκολα...να εισαι καλα φιλακιααααα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Από χιούμορ έχουμε αποθέματα πολλά, μέχρι κι εξαγωγή μπορούμε να κάνουμε.
    Αλλά και να το αγοράσουν, πώς θα το αξιοποιήσουν οι ξενερωτοι;
    Δυο γαιδαρων άχυρα δεν μπορούν να μοιράσουν, κρίμα τα φτυχεία τους.
    Αλλά κι οι δικοί μας, άλλα μεγάλα ταλέντα.
    Πάντως πρέπει να είμαι η μόνη που δεν ψωνίζει σε καιρό πανικού, αφού έχετε εσείς, δεν θα με αφήσετε να πεθάνω της πείνας ή όχι;
    Να είσαι καλά Τζίνα μου
    Φιλάκια πολλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αχ ρε Τζινακι μου... Πέρασα δύο αρκετά δύσκολες ψυχολογικά εβδομάδες. Ήμουν στην πιο κυκλοθυμικη φάση της ζωής μου. Εκεί που με έπιανε το αντάρτικο "αέρα ρε δεν φοβόμαστε κανέναν!!!" ξαφνικά ξεσπουσα σε κλάματα όχι μόνο λόγω της αβεβαιότητας για τι αύριο αλλά και λόγω του ότι όλο αυτό μας έβαλε σε μια διαδικασία σύγκρουσης και έντασης με τους δικούς μας άνθρωπους για τα πολιτικά ρε φίλε.
    Τώρα είμαι λίγο καλύτερα αλλά και πάλι νιώθω μια ανασφάλεια.
    Το κείμενο σου ήταν όπως πάντα απολαυστικότατο.
    Είχα χάθει λιγάκι από την μπλογκοσφαιρα λόγω του ότι ετοιμαζα το μπλογκ αλλά σε διάβαζα πάντα.
    Μου λειψατε ολοι
    Φιλακια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις